Арестуваха Рочата с мачете и нож в среднощен екшън с полицията

Крими

13-04-2016, 11:27

Снимка:

снимка, флагман.бг

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Колата му - „Мазда 6" била засечена от служители на Първо управление на МВР да криволичи на пътя

26-годишният Димитър Харалампиев от Бургас, по-известен с прозвището Рочата, беше задържан от полицията за срок от 24 часа след зрелищен среднощен екшън на кръстовището на улиците „Дебелт" и „Любен Каравелов". Колата на Рочата - „Мазда 6" била засечена от служители на Първо управление на МВР да криволичи на пътя. Движела се точно срещу униформените. В момента, в който приближил патрулката, Рочата набил спирачки. Мъжът бил неадекватен и МВР-служителите се обадили за подкрепление в Пътна полиция. Накарали Рочата да не излиза от колата си. Вместо това обаче той изскочил от купето, посегнал към един от полицаите. Опитал се да измъкне мачете от дрехите си, но бил закопчан с белезници. При претърсването полицаите открили у него нож с 15 - сантиметрово острие. По случая е образувано бързо полицейско производство.
„Не е престъпление да носиш нож и мачете. Няма законово основание да се повдига обвинение срещу Димитър Харалампиев. Въпрос на доказване е дали е нападнал полицаите", коментира пред Дарик адвокатът на Рочата- Благой Потеров. 
Адвокат Потеров е ангажиран със защитата на Харалампиев по друго дело- за побой и обида на студент в комплекс „Славейков". Процесът е насрочен за разглеждане в Районния съд. Делото е от частен характер.