600 творци от Балчик се присъединяват към "България пее"

Добрич Лайф

13-04-2016, 11:35

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ботаническата градина на 16 април ще бъде домакин на хорова сцена

Повече от 600 творци в община Балчик се присъединяват към националната инициатива "България пее" на Българския хоров съюз, съобщават от пресцентъра на кметската управа. Събитието, което ще се състои от 15 до 17 април в повече от двайсет градове в страната, ще популяризира силата и красотата на хоровото пеене.
Университетската ботаническа градина в Балчик на 16 април ще бъде домакин на хорова сцена, на която ще запеят над 300 певци от 16 вокални формации в общината. Проявата се подкрепя и от държавния културен институт "Двореца". Надпяването ще привлече публиката и с красив "декор" - събитието съвпада с Парада на лалетата в Ботаническата градина.
В народното читалище "Паисий Хилендарски - 1870" също ще прозвучат творби от хоровата класика. В културния дом на 15 април започва заключителният етап от надпреварата на хорове, вокални формации и индивидуални изпълнители в 21-то издание на конкурса "Моята България". Във форума, който се организира от Общинския детски комплекс", ще се включат близо 300 млади таланти. Конкурсът ще премине под знака на "България пее".