600 творци от Балчик се присъединяват към "България пее"

Добрич Лайф

13-04-2016, 11:35

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Ботаническата градина на 16 април ще бъде домакин на хорова сцена

Повече от 600 творци в община Балчик се присъединяват към националната инициатива "България пее" на Българския хоров съюз, съобщават от пресцентъра на кметската управа. Събитието, което ще се състои от 15 до 17 април в повече от двайсет градове в страната, ще популяризира силата и красотата на хоровото пеене.
Университетската ботаническа градина в Балчик на 16 април ще бъде домакин на хорова сцена, на която ще запеят над 300 певци от 16 вокални формации в общината. Проявата се подкрепя и от държавния културен институт "Двореца". Надпяването ще привлече публиката и с красив "декор" - събитието съвпада с Парада на лалетата в Ботаническата градина.
В народното читалище "Паисий Хилендарски - 1870" също ще прозвучат творби от хоровата класика. В културния дом на 15 април започва заключителният етап от надпреварата на хорове, вокални формации и индивидуални изпълнители в 21-то издание на конкурса "Моята България". Във форума, който се организира от Общинския детски комплекс", ще се включат близо 300 млади таланти. Конкурсът ще премине под знака на "България пее".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен