Преследваха два микробуса по пътя Добрич – Силистра

Залавят ги с 300 000 цигари без бандерол

Районната прокуратура в Силистра ръководи бързо производство срещу 22-годишния Б.С. от Силистра , в чийто микробус са намерени 299 500 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки  - престъпление по член 234, ал. 2, т. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Количеството на намерените и иззети цигари при предприетото претърсване в условията на неотложност са от марките „Мерилинслимс ванилия“, „Минск суперслимс“, „NZ блексуперслимс“ и други, като предметът на престъплението е в големи размери, съобщават от   Апелативна прокуратура – Варна.

По време на специализираната полицейска проверка на ОД на МВР в Силистра на пътя  Добрич-Силистра, в района на отбивката за село Кайнарджа, са засечени вчера два микробуса  „Фолскваген”,  които се придвижвали плътно един зад друг. При подаден сигнал да спрат, двамата водачи не се подчинили.

На входа на Силистра полицейските екипи изградили контролно- пропускателен пункт и последвал втори опит за спиране на двата микробуса. Тогава 22-годишният Б.С. предприел рискова маневра, при която ударил полицейски автомобил. Така нарушителят е задържан, а в колата му са намерени голямото количество цигари без бандерол. Вторият микробус,  управляван от неговия баща – 59-годишния  М.С., бил празен. Той е осъждан за държане на акцизни стоки без бандерол и в момента е изпитателния срок на влязла в сила присъда за такова престъпление.

Срещу баща и син в момента се води друго производство, което е в съдебна фаза,също за държане на стоки без бандерол, които са намерени в техен имот.