СК „Цунами“ отвя конкуренцията

Спорт

13-04-2016, 17:51

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На Държавното първенство по силов трибой

На провелото се в началото на месец април, в град Горна Оряховица Държавно първенство по силов трибой, СК „Цунами” регистрира изключително силно участие. В състезанието, отборът беше представен от шестима състезатели.
  В категория до 59 кг. Александър Петров за поредна година беше безапелационен. Той спечели четири златни медала, както в отделните движения така и в трибоя. В движението “Мъртва тяга”, той записа и нов национален рекорд с тежест от 212.5 кг.
  В следващата категория, до 66 кг. вдигаха двама юноши на отбора. Иван Иванов, който записа отличното трето място в крайното класиране и абсолютния дебютант Петър Малев, който е само на 15 години но успя да се пребори с мъжете и да стъпи на второто място на почетната стълбичка.
  При 74 килограмовите най-добрият спортист на град Генерал Тошево за изминалата 2015 година Божидар Георгиев смаза конкуренцията като победи втория в класирането с разлика от 55 кг.
   В категория до 83 кг. се състезаваше друг юноша, Георги Кънин, вече добил опит от състезанията през 2015 година. Георги не допусна грешките от миналия сезон и взе третото място с лекота.
   В категория до 94 кг. Момчил Момчилов, който е специалист в движението „Вдигане от лег” показа, че може да бъде много силен трибоец. Трето място в крайното класиране, победа над четвъртия с 50 кг. разлика и естествено златен медал в коронната му дисциплина.
   Равносметката от това състезание показва общо 20 медала за СК „Цунами”, от които 14 „малки” медала в отделните движения, както и два златни, един сребърен и три бронзови медала в крайното класиране. Това представяне донесе 54 точки за отборното класиране, 20 повече от класиралите се на второ място тим на “Локомотив” (София) и безапелационно първо място. Работата с младото поколение винаги е била приоритет в СК “Цунами” и както се вижда от постигнатите резултати това е правилната посока за развитие. Към настоящия момент в клуба има две подготвителни групи от по 8 момчета под 20 годишна възраст, като основната цел е в течение на настоящия и следващия сезон, да бъдат интегрирани в мъжкия отбор, с което да бъде окончателно завършена смяната на поколенията.