Три евромедала спечели за България варненският щангист Владимир Урумов

Спорт

14-04-2016, 09:04

Снимка:

facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Днес се завръща първата група български щангисти от Европейското първенство в Норвегия

След много драми, българските щангисти се върнаха успешно на международната сцена. Варненският щангист Владимир Урумов спечели 3 медала за България на европейското първенство за мъже в норвежкия град Фьорде.

Най-опитният ни тежкоатлет в момента, 25-годишният Урумов, завърши трети в категория до 62 кг с двубой от 288 кг. Той взе бронзов медал и в изхвърлянето със 129 кг, както и сребърен в изтласкването – 159 кг. Личен треньор на Владо е Живко Томов.

Българинът Божидар Андреев остана на косъм от медалите. В категория 77 кг олимпийският шампион за младежи от Нанджин 2014 събра общ сбор 344 кг и се нареди четвърти в двубоя след като направи шест безгрешни опита. 

Другият наш представител – Юндер Бейтула направи двубой 324 кг (148 изхвърляне и 176 изтласкване), което го нареди 10-и в крайното класиране.

В четвъртък на Европейското първенство във Фьорде няма българско участие. Наши ще излязат на подиума в петък, когато от 13 часа българско време Румяна Станчева ще вдига в гр. Б на кат +75 кг, а вечерта от 20.25 ч. е насрочена битката в група А на кат 85 кг, където е записан Георги Шиков.

Първата група български щангисти се завръща от Европейското първенство в Норвегия днес, четвъртък, 14 април. Сред тях е спечелилият три медала варненец Владимир Урумов. Полетът е през Виена с планирано кацане на Терминал 2 в 20.05 ч.