Влак се запали по линията Бургас- София

Вчера, около 23.15 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за пожар във влака от Бургас към София, възникнал в близост до ж.п. прелез с. Карагеоргиево. Установено е, че в композицията от две машини и шест вагона, около 23.00 ч. по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник.

41-годишният машинист и 25 годишния пом. машинист забелязали, че локомотива, теглещ композицията, гори в долната си част. Те спрели влака и започнали действия по гасенето на огъня  с пожарогасители отвън и с противопожарна система на локомотива отвътре.

По първоначални данни пожара е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение. Огънят е потушен от два противопожарни екипа на РЗПАБ – Айтос и един екип на РЗПАБ – Бургас. 

Във влака се превозвали около 60 пътници, както и служители на БДЖ. При инцидента няма пострадали. Извозването им е организирано с автобуси. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен