БФ ръгби подари 35 екипа на млади духовници

В Семинарията имат желание да тренират играта с овалната топка

Българска федерация по ръгби спази своята уговорка и подари 35 екипа на младите духовници от Семинарията, които тренират този спорт. Официални фланелки, тренировъчни потници, чорапи и топки бяха предоставени на ректора на Софийска духовна семинария „Св.Йоан Рилски” Димитър Костадинов. Шефът на родната федерация Атанас Зафиров освен екипите представи и специалиста по ръгби Веселин Стоянов, който ще тренира желаещите момчета, разделени в две възрастови групи- младша до 16 години и старша до 18 годишна възраст.

„Радвам се, че на това място има момчета, които желаят да играят ръгби. Ние от федерацията ще ги подкрепяме и вбъдеще .Няма да ги оставим с тези екипи да тренират и играят дълго време. Треньорът Стоянов ще бъде на тяхно разположение, заедно с техния преподавател по спорт в Семинарията Стоил Панчев. Напълно е възможно от тук някое дете един ден да облече и националната фланелка на България по ръгби”, сподели президентът на БФРъгби Атанас Зафиров.

От своя страна ректорът на учебното заведение Димитър Костадинов изказа своята благодарност към федерацията по ръгби за епипите и идването на специалист, който да ги тренира и показва тънкостите на мъжкия спорт.