Със 147 гола ЦСКА би рекорд на Ботев (Пд)

За първенство на Югозападната група "армейците" са вече с голова разлика 116:7

Със 147 гола ЦСКА би рекорд на Ботев (Пд) за отбелязани голове в един сезон. Досега "канарчетата" държаха постижение от сезон 2010/2011 със 145 попадения.

"Армейците" победиха Вихрен с 4:0 с два гола на Преслав Йорданов и по едно попадение на Станислав Маламов и Борис Галчев. Така "червените" имат вече голова разлика в първенството 116:7.

Атаките на ЦСКА както винаги бяха постоянни към вратата на съперника. Вратарят на гостите Димитров се понрави с някои спасявания. Тимът на Вихрен не се затвори и мачът остана отворен до последната минута. "Червените" играха и с мисъл за предстоящия полуфинал-реванш срещу Берое, но не подцениха своите съперници и се получи приятен мач.

На пресконференцията след мача Христо Янев заяви:"С лечението на Момчил Цветанов всичко върви по план и се надявам да е готов за мача с Берое в сряда. Имаме идея къде отборът ни ще доиграе шампионатните срещи след полуфинала с Берое заради ремонтните дейности,които ще протичат на "Армията". Футболистите играят в най-добрия отбор на България и показват, че го заслужават и мястото им е тук.Нашите фенове имат право на мнение и го изразяват гласно. Призовавам ги да дойдат на стадиона за мача с Берое защото, както винаги, имаме нужда от тяхната подкрепа", допълни Янев.