Ливърпул бе доведен до Делириум (пул)

Юрген Клоп вече има специално място в трибуната "Коп"

Ливърпул бе доведен до Делирум(пул). Малко е да се каже,че на "Анфийлд" зрителите бяха изпаднали в транс и делириум. Цял свят пред телевизионните екрани също бе въздигнат от този епичен футбол.

Двата бързи гола на гостите от Борусия (Дортмунд), когато още не бе изтекла и десетата минута предопределиха руската рулетка в мача. Първото полувреме бе достатъчно лудо, но през второто вече не се издържаше.

Головите шамари следваха като на кинолента.  Белгийският национал Ориги даде на пръв поглед надежда за домакините с 1:2. За да се стигне до попадението на Марко Ройс. Резултатът вече бе 1:3 и всичко изглеждаше,че ще приключи. Но само изглеждаше.

Както се знае Ливърпул е специалист да се връща от нищото. Направи го и този път. В рамките на 24 минути отборът на Юрген Клоп написа нова история. А Клоп влезе още по-трайно в сърцата на трибуната Коп и на всички привърженици на Ливърпул по целия свят.

Най-напред Коутиньо намери левия долен ъгъл на безпомощния този път Вайденфелер. После, след  като покри засадите при головете на "жълточерните", Мамаду Сако се реабилитира и вкара след корнер. Мачът отиваше към епично 3:3.

Никой нямаше да се сърди на Ливърпул,че отпада по този героичен начин. Но явно черешката на тортата бе оставена за продълженията на 90-ата минута. Тогава Ловрен вложи всичката си балканска злоба и с топовен шут с глава хвърли цял свят в пълен и необратим делириум! 4:3 за Ливърпул...

"Червените" от Ливърпул имат много мачове с епични развои. Да си припомним за някои от европейските им героични изпълнения.

На 16 май 2001,забележете, на "Вестфаленщадион" в Дортмунд, Ливърпул печели Купата на УЕФА срещу испансия Алавес с 5:4. В редовното време резултата е 4:4 и в 117-ата минута Гели от Алавес си вкарва автогол.

Всички помнят как Ливърпул спечели шампионската лига  в Истанбул през 2005 година. Но дотам нямаше да се стигне, ако не бе последния мач от груповата фаза на Шампионската лига в група "А" на 8 декември 2004 на "Анфийлд" срещу Олимпиакос. На Ливърпул трябваше чиста победа с два гола. Първата среща в Пирея бе завършила 1:0 за Олимпиакос. В мача в Ливърпул Ривалдо откри за гърците.  В последствие Ливърпул стигна до 2:1. Но времето си минаваше и мърсисайдци нямаше как да се класират напред в Шампионската лига. За да дойде 86-ата минута когато Карагър бе с топката и Стиви Джи му махна с ръка да му я подаде. Речено,сторено. След това последва знаменит шут извън наказателното поле на Стивън Джерард и 3:1 за Ливърпул.

Пътят към финала в Истанбул на 25 май 2005 бе предначертан. На финала Милан поведе още на полувремето с 3:0. За да се стигне до трите гола за Ливърпул през втората част. Последваха продължения и дузпи. В тях Ливърпул спечели с 3:2.

Ето това е Ливърпул. Сам си прави нещата трудни, после невъзможни. За да излезе от капана на очертаващата се загуба с гръм и трясък. Към поредния велик мач за футболната история.