И Владимир Дубов с олимпийска квота за Рио

Спорт

15-04-2016, 16:16

Снимка:

Канал 3

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Елица Янкова се класира за Рио

Станимира Петрова спечели квота за Рио 2016

Бронзовият медалист от Лас Вегас се класира за финала в Зренянин

Владимир Дубов спечели още една квота за България за Олимпиадата в Рио. В категория до 57 килограма в свободния стил на европейската квалификация по борба в Зренянин (Сърбия) бронзовият медалист от Лас Вегас се класира за финала, което означава, че получава виза за Бразилия.

На полуфинала българинът разказа играта на французина Зохеир Ел-Уарак и го победи с тенически туш, след като му поведе с 12:0. Преди това Дубов бе смазал и другите си противници - два пъти по 10:0 над Лабазан Аскербиев от Македония и Леван Матревели от Испания.

На финала в турнира по-късно днес нашенецът ще се изправи срещу Гараник Мнатсаканян от Армения, но по-важното е, че визата за Рио вече е спечелена, след като двамата най-добри състезатели във всяка категория получават квоти.

По-рано днес същото направи и Елица Янкова, която подпечата билетите за Рио с успех на полуфинала в категория до 48 кг при жените. Преди турнира в Сърбия имахме три квоти от Световното в Лас Вегас, така че до момента визите ни за Рио са пет - две при жените, две при свободняците и една при класиците. Квотите не са поименни, а за категория.