Откриха обновената детска градина в Оброчище

Мисия Добрич

16-04-2016, 11:57

Снимка:

радио Варна

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Тя се посещава от деца и на селата Църква и Рогачево

Тържествено бе открита вчера обновената детска градина в балчишкото село Оброчище. Инвестицията от местния бюджет и програма „Красива България” възлиза на близо 500 хиляди лева, вложени в интериора, обзавеждане и оборудване. Заедно със санирането, подмяната на дограмата и хидроизолацията на покрива в последните пет години са инвестирани над 1 млн.лв.

В ЦДГ „Първи юни” в с. Оброчище се обучават близо 100 деца, на възраст от 2 до 7 години, в пет групи, като се обхващат и съседните селища Църква и Рогачево.

Лентата на поредната напълно обновена детска градина в община Балчик бе прерязана от общинския кмет Николай Ангелов, кмета на селото Данаил Караджов и директорката Русанка Йорданова.

„Това е поредното доказателство, че в общината мислим за нашите деца. За мен най-важното е да има деца, които да растат в едни прекрасни условия, да се чувстват щастливи. Хубави са делата,  когато се откриват детски градини, а най-тежките решения – когато се закриват. Нека да има повече деца, за които да се грижим”, приветства балчишкият кмет, цитиран от радио Варна.

Директорът на градината Русанка Йорданова съобщи, че е обособена зала за деца със специални потребности, както и салон за тържества, в който всяка сутрин се рецитира „Аз съм българче” и се пее Химна на България. Йорданова благодари на общинското ръководство за придобивките и за свободата да избират какъв да бъде интериора за децата - от групите „Слънчице”, „Славейче”, „Мики Маус”, „Плодчета” и „Звънче”.