Тигър уби служителка в зоопарк във Флорида (Видео)

Свят

16-04-2016, 13:56

Снимка:

mirror.co.uk

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Починалата жена е 38-годишната Стейси Конуайзър

Малайски тигър уби служителка в зоопарка в Палм Бийч, Флорида. Това е първият случай, в който диво животно убива човек, когато не е на свобода. Инцидентът предизвика паника сред посетителите и персонала на парка, които заявиха, че са „изгубили член на семейството си”, съобщава RT, цитирана от "24 часа".

Починалата жена е 38-годишната Стейси Конуайзър. Тя починала от раните си в близка болница, където била настанена след сблъсъка с животното.

„Това е първия случай на смърт, причинена от животно в зоопарка на Палм Бийч”, заяви говорителката Наки Картър. Тя нарече Стейси „говореща с тигри”. Преди фаталния инцидент с 2 ч. следобед местно време тя се подготвяла за „разговора за тигри – среща с посетители на зоологическата градина, на която те могат да задават въпроси за тигрите.

Работещите в парка не могат да кажат какво точно се е случило в „нощната къща” – мястото, скрито от погледите на посетителите, където животните спят и се хранят. Това е едно от най-опасните места в целия зоопарк.

Картър не уточни какви точно са нараняванията на Стейси, но изтъкна, че мерките за безопасност не са били нарушавани. „Ние се грижим за диви животни и има параметри и процедури, които трябва да се изпълняват, когато сте в голяма близост с тях. Тези процедури се следват всеки ден”, уточни тя.