Министър Екатерина Захариева учреди награда "Почетен магистрат"

Мисия

16-04-2016, 16:58

Снимка:

Архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Годишният приз ще поощрява показалите обективност и доблест

В Деня на българската конституция и професионален празник на юристите, министърът на правосъдието Екатерина Захариева обяви във Велико Търново, че под неин патронаж се учредява годишната награда „Почтен магистрат“. Наградата няма да има финансово изражение. „Почтен магистрат“ се учредява с цел да се поощрят усилията на магистратите, показали висок професионализъм, обективност, гражданска доблест и независимост при упражняване на правомощията и взема решенията си. Наградата ще бъде връчена за първи път на 13 юли 2016 година, когато ще се честват 25 години от обнародването на Конституцията на Република България на 13 юли 1991 година.
До 5 юли 2016 г. Министерството на правосъдието приема номинации за наградата „Почтен магистрат“, подадени от български съдии, прокурори, следователи, съдебни служители, адвокати, юристи, студенти по право и журналисти. Номинациите се извършват чрез изтегляне на формуляр, публикуван на сайта на МП.
Цялата информация за условията за провеждане на годишната награда, критериите и журито, можете да прочетете на сайта на МП: http://www.mjs.bg/2148/