Футболистите на Добруджа с трета поредна победа

Спорт

16-04-2016, 23:23

Снимка:

Александър Стоянов/ touchline.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

След този кръг добруджанци вече имат 25 точки и запазват 13-о си място

Добруджа продължи победната си серия. Днес „жълто-зелените“ се наложиха с 3:1 като домакини над Локомотив (Мездра) в мач от 24-я кръг на Б група. Двубоят започна с подчертано домакинско преимущество, съобщи ИА Добруджа. В 13-а минута бе първата много изгодна ситуация за гол. Георги Станчев бе изведен зад защитата на гостите, но стреля слабо и вратарят улови. В 20-а минута Владимир Айтов откри резултата с топовен изстрел от около 30 метра. Полузащитникът пое топката от воле и я прати в горния десен ъгъл. След попадението добруджанци имаха още няколко възможности за гол, но не успяха да ги реализират. Николай Минков нахлу отдясно и стреля, вратарят на гостите изби, а Станчев се размина с топката в опита си да направи добавка. В следващата минута Минков пусна успоредно на голлинията, но Тодор Колев остана на метър от топката и не успя да засече центрирането.  Две минути, при подобна ситуация, Георги Станчев стреля над вратата. В даденото от съдията продължение на първата част, влезлият като резерва Кристиян Петков вкара за 2:0 след пас на Влади Узунов.
Противно на очакванията второто полувреме започна с гол за гостите. Влади Златинов  стреля от малък ъгъл с левия крак, топката се отби от напречната греда и Арсен Любоа с добавка направи 2:1.  Мачът стана по-нервен и головите положения пред вратата на Локомотив бяха много малко. Все пак в 80-та минута след центриране на рожденика днес Кристиян Димитров, Костадин Ничев вкара с глава за крайното 3:1. Мачът бе наблюдаван на живо от кмета на Добрич Йордан Йорданов, който получи в началото подарък от феновете - шалче на отбора.
След този кръг Добруджа вече има 25 точки и запазва 13-о си място. В следващия кръг възпитаниците на Радостин Димов приемат последния в класирането – Септември (Симитли).