Каракачанов: ВМРО намери правилния път и върви нагоре

Снимка:

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хората видяха, че не можеш да обичаш България през Москва, през Брюксел или през Вашингтон

Този мандат бе мандат на много изпитания, изпитания на разума, на волята и на нашето трудолюбие. Това изтъкна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който официално откри VI-ия редовен конгрес на партията.

Каракачанов заяви, че след няколко тежки за партията години и противопоставяния по кой път да върви тя, вече било факт, че правилният път бил намерен.

"Резултатите от последните европейски, парламентарни и местни избори показват, че ВМРО наистина върви напред и нагоре. Това се дължи най-вече и на факта, че след много години най-накрая се сбъдна една мечта на всички патриоти в България – по-голямата част от патриотите се събраха заедно и се явиха на парламентарните избори като коалиция "Патриотичен фронт”, посочи Каракачанов.

По думите му, имали са различия във вижданията си. Коалицията тогава се е напасвала буквално в движение по време на самата кампания за парламентарни избори.

Ситуацията в Европа и в България, поведението на някои съседни на България страни събуждали все повече български граждани, изваждали ги от тази формула на ляво-дясното противопоставяне, защото хората видели, че след 25 години противопоставяне много хора, които се прикривали било зад левия, било зад десния параван, гонели само и единствено своите лични интереси.

"Хората видяха, че не можеш да обичаш България през Москва, през Брюксел или през Вашингтон, ако обичаш България я обичаш като българин тук в България”, подчерта лидерът на ВМРО.

По думите му последните 25 години българите са чакали подобно на приказката за неволята някой от Брюксел да ни оправи колата, а това са наши проблеми.

"Българските интереси над всичко” бяха финалните думи на лидера на партията.

Конгресът на ВМРО трябва да избере в рамките на днешния ден ново ръководство.