Каракачанов: ВМРО намери правилния път и върви нагоре

Политика

17-04-2016, 14:08

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Хората видяха, че не можеш да обичаш България през Москва, през Брюксел или през Вашингтон

Този мандат бе мандат на много изпитания, изпитания на разума, на волята и на нашето трудолюбие. Това изтъкна лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който официално откри VI-ия редовен конгрес на партията.

Каракачанов заяви, че след няколко тежки за партията години и противопоставяния по кой път да върви тя, вече било факт, че правилният път бил намерен.

"Резултатите от последните европейски, парламентарни и местни избори показват, че ВМРО наистина върви напред и нагоре. Това се дължи най-вече и на факта, че след много години най-накрая се сбъдна една мечта на всички патриоти в България – по-голямата част от патриотите се събраха заедно и се явиха на парламентарните избори като коалиция "Патриотичен фронт”, посочи Каракачанов.

По думите му, имали са различия във вижданията си. Коалицията тогава се е напасвала буквално в движение по време на самата кампания за парламентарни избори.

Ситуацията в Европа и в България, поведението на някои съседни на България страни събуждали все повече български граждани, изваждали ги от тази формула на ляво-дясното противопоставяне, защото хората видели, че след 25 години противопоставяне много хора, които се прикривали било зад левия, било зад десния параван, гонели само и единствено своите лични интереси.

"Хората видяха, че не можеш да обичаш България през Москва, през Брюксел или през Вашингтон, ако обичаш България я обичаш като българин тук в България”, подчерта лидерът на ВМРО.

По думите му последните 25 години българите са чакали подобно на приказката за неволята някой от Брюксел да ни оправи колата, а това са наши проблеми.

"Българските интереси над всичко” бяха финалните думи на лидера на партията.

Конгресът на ВМРО трябва да избере в рамките на днешния ден ново ръководство.