Над 140 бойци се включиха в първата „Купа Варна“

Спорт

17-04-2016, 21:55

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Престижния трофей грабна СК „Тангра 2008“, Свиленград

Много емоции, медали, грамоти и заслужени аплодисменти съпътстваха първото издание на отворения шампионат по кикбокс и муай-тай „Купа Варна“. Събитието се проведе в спортната зала „Христо Борисов“ в морската столица, а негов организатор бе спортен клуб „Вокил“ в лицето на неговия председател Галин Димов. Той бе подкрепен от ордена на тамплиерите в България, с логистичната и организационна подкрепа на дирекция „Спорт“ при община Варна и екип от професионални съдии и рефери, предоставени от Българската конфедерация по кикбокс и муай-тай. 

В „Купа Варна“ се включиха над 140 бойци от 19 клуба в страната, които премериха сили в различните стилове на ринга и татамито.

Освен клубовете от морската столица в празника се пуснаха и отбори от градовете София, Шумен, Нови пазар, Свиленград, Нова Загора, Монтана, Попово, Бургас и Каварна.

След като бяха официално представени и тримата световни шампиона по муай- тай за 2016 г. Димитър Илиев, Кристиян Георгиев и Милен Маринов, генералният секретар на Българската конфедерация по кикбокс и муай-тай Мария Козлева връчи специална значка на Милен Маринов, предоставена лично от министъра на младежта и спорта Красен Кралев за постигнатия пореден успех и четвърта световна титла. 

Престижния трофей „Купа Варна“ грабна СК „Тангра 2008“ (Свиленград), които участваха с над 14 състезатели във всички дисциплини и извоюваха най-много шампионски и призови места.