Нов паркинг за 40 автомобила изграждат в „Западен”

Мисия Пловдив

18-04-2016, 13:18

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Изграждането на нов паркинг започна в „Западен”. Той се намира на улиците „Царевец” и „Дрян” и ще осигури паркоместа за 40 автомобила.
Символичната първа копка направиха кметът на район „Западен” Димитър Колев и неговият заместник Нонка Симеонова. Официалният старт на изграждането на съоръжението бе уважен от кметовете на „Източен” и „Северен” Николай Чунчуков и Ральо Ралев и директорът на „Градини и паркове” Стоян Алексиев. Паркингът ще е разделен на три, като част от него е пред блока на улица „Дрян” с номера от 2 до 6, а друга - пред „Царевец” 30. При неговото изграждане няма да бъдат премахвани дървета, а сега съществуващата градинка ще бъде изцяло запазена.

Паркингът е по желание на жителите тук. Аз самият отдавна съм замислил неговото изграждане и сега настъпи моментът той да бъде направен. Надявам се след като бъде готов да се облекчи проблемът с паркирането в този район, който е изключително натоварен заради близката болница”, заяви след първата копка кметът на „Западен” Димитър Колев. Той припомни, че само за миналата година в района са разкрити над 200 изцяло нови паркоместа.