"Великденско градче" посреща граждани в община Благоевград

Ръчно изработени предмети ще запознават с традициите и обичаите

Деца от детските градини и обединени детски заведения подреждат празничен кът във фоайето на Община Благоевград. На партера на сградата малчуганите създават „Великденско градче“, което ще посреща жителите и гостите на града. В рамките на инициативата са подредени ръчно изработени артикули от възпитаниците на детски заведения, символизиращи християнските празници Цветница и Великден.

"Великденското градче" ще бъде официално открито днес (18 април) от 16:00 часа, когато деца от детските заведения ще представят и богата тематична програма от песни и стихотворения.

Културната програма продължава и на 25, 26 и 27 април, отново във фоайето на Община Благоевград, когато деца от детски и учебни заведения ще се включат в боядисване на Великденски яйца, както изработването на поставки за яйца и картички. Те ще използват, както традиционни така и по-малко познати техники, чрез които ще изрисуват яйцата.
„Великденско градче“ е инициатива на Община Благоевград, която има за цел да запознае децата с традициите и обичаите свързани с предстоящите християнски празници.
Празничният кът ще остане достъпен за жителите и гостите на града до края на Великденските празници. Амбицията на Община Благоевград е инициативата да стане традиционна. 
Празничната атмосфера в сградата ще бъде допълнена от красивите пролетни дръвчета, които „разцъфнаха“ във фоайето на Община още в първите дни на пролетта.