Николай Чунчуков и малчугани от район „Източен“ заедно на детска опера в Дома на културата

Мисия Пловдив

18-04-2016, 14:25

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата от детските градини в „Източен” бяха очаровани да бъдат зрители на голямата сцена на Дома на културата ”Борис Христов”, където се насладиха на мюзикъла „Пинокио”- постановка на Държавна опера Стара Загора. Малчуганите вече имат добри познания за класическите изкуства като опера, балет, мюзикъл, защото са чести гости в новата културна зала в Пловдив. Този път с тях беше и районният кмет Николай Чунчуков, който поощрява всички форми на запознаване с класическата музика и изкуства. Сред зрителите бе и заместник районният кмет Емил Начев.

„За мен е много важно децата ни да бъдат обърнати от най-ранна възраст към значимите културни ценности, към които принадлежи и класическата музика. Доволен съм, че в последните две години детските ни градини в района са постоянни зрители на всички постановки за деца и с това даваме ясен знак на родителите, че културните събития в Пловдив трябва да се съпреживяват и семейно“ - отбеляза кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.

В препълнената зала мюзикълът „Пинокио” предизвика голям интерес с декор, музикални и сценични изпълнения и не на последно място- с отличната организация на домакините.