Шофьорка предизвика верижна катастрофа

Спирачките й внезапно отказали в центъра на Шумен

Руса шофьорка предизвика верижна катастрофа в Шумен тази вечер в най-натовареното движение малко преди 18 часа по бул. „Симеон Велики” в посока към Тракийския квартал. Спирачките на нейната кола „Ауди А6” внезапно отказали, когато се доближавала до кръстовището точно срещу кооперативния пазар, където няколко автомобила чакали на червен светофар.

Първо ударила в задницата товарен "Фиат Фиорино", който бил пред нея в средното платно и отпорила част от дясната броня на „баничарката”. След удара колата на младата жена се насочила в дясното крайно платно, където чакали три автомобила, съобщава "24 часа". Блъснала отзад "Фолксваген Голф", който пък се забил в тъмната "Мазда" пред него. Тя пък се спряла в багажника на бял "Голф"- комби. За късмет няма пострадали хора. Колите също бяха в движение и след около 45 минути катаджиите разпоредиха да се преместят, за да не пречат на движението.

Само колата на дамата беше със софийска регистрация, останалите с шуменски номера. Тя обясни на мъжа, които веднага дойде на мястото на катастрофата, че „малкият” не бил колата, а в детската градина, отивала да го прибере.

И петимата шофьори не са пили, показа тестът с дрегера. Всички имат гражданска отговорност.

И четиримата шофьори приеха по мъжки катастрофата, не са правили опит за саморазправа, нито да се карат с младата водачка.