Габриела Петрова: Вече дишам спокойно

Не спирах да вярвам, че ще чуя тази новина

"Вече дишам спокойно, това е новина, която чаках от много време", отдъхна си лекоатлетката Габриела Петрова.

Както вече стана ясно, правата на Спортист №1 на България за 2015 година бяха възстановени, след като в края на март й ги спряха заради съмнения, че е употребявала препарат, съдържащ в себе си забранената съставка мелдоний.

"Не спирах да вярвам, че ще чуя тази новина и съм благодарна на Господ, че стана така и че това, което през цялото време твърдяхме - аз и моят екип се оказа напълно вярно. Истината е такава, каквато ние си я казвахме", каза пред btv Габриела Петрова.

"Чрез писмото ни уведомиха в понеделник. Те го изпратиха до моя мениджър, тя ни се обади. Имам го вече и при мен писмото. Чета го и го препрочитам. Ако нещата стояха по различен начин и веществото е било в по-големи количества, те въобще нямаше да ми позволят да продължа да се състезавам и нямаше да се стигне до такъв развой, така че считам, че количеството в пробата е в рамките на допустимата норма, която те определиха. Ние сме поискали документацията да ни бъде изпратена, искам да си я получа, да я имам у себе си. Сега се насочвам само към състезанията и най-вече към Олимпиадата в Рио", коментира пловдивчанката.

"Искам случая да се изясни докрай, да получа анализите от самата проба, да знам черно на бяло, че нещата стоят така. Но самото решение моите права да бъдат възстановени, ни кара да мислим, че аз съм оневинена по всеки един начин и тук не става въпрос за нарушаване на антидопинговите правила. Вече искам да скачам и да се състезавам. Това е единственото, което ми е в главата през цялото време. Предстоят ми турнири, най-вероятно ще започна с Диамантената верига, но няма да конкретизирам още дата. Искам максимално добре да се подготвя, за да излезна пак със самочувствие на пистата и нещата да си тръгнат по нормалния ред", добави Габриела.

Очаква се първото й състезание след скандала с допинга да бъде в края на май.