Командирът на 68 бригада Специални сили откри първия в България международен курс за планиране на Специалните операции на НАТО

Новините

19-04-2016, 13:32

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Днес 19.04.2016г. командирът на 68 бригада Специални сили откри първия курс по планиране на Специалните операции на НАТО. За първи път Министерството на отбраната в лицето на 68 бригада Специални сили е домакин на международен курс по планиране на Специалните операции.

Курса се организира съвместно с училището на НАТО по Специалните операции. Училището е част от щаба на Специалните операции на НАТО, от където са основните лектори и инструктори. Курса ще се проведе в рамките на две седмици, като в него участват над 35 студента – офицери и сержанти с опит като военнослужещи от Специалните сили. Военнослужещите са от 8 държави членки на НАТО и на инициативата партньорство за мир – България, Германия, Турция, Румъния, САЩ, Италия, Украйна и Тунис. Заключителна част и кулминация на курса ще бъде 40 часово компютърно подпомагано учение. Основната задача на курса е да подготви военнослужещите за планиране на Специалните операции на ниво Компонентно командване на силите за Специални операции на НАТО.