Оставиха в ареста 71-годишен, изнасилил малолетно момиче

Крими

19-04-2016, 14:16

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Обвиняемият е вече пети месец зад решетките

Отказаха да изменят ареста на разследван за изнасилване на малолетно момиче, съобщиха от Апелативния съд във Варна. Зехти Юнуз от Исперих, привлечен като обвиняем за изнасилване на момиче, ненавършило 14 години, ще продължи да търпи най-тежката мярка "задържане под стража". Днес състав на Апелативния съд Варна потвърди определението на Разградския окръжен съд, с което е била оставена без уважение молбата му за изменение на вече взета спрямо него мярка за неотклонение.
От съда припомнят, че 71-годишният мъж е в ареста от началото на ноември миналата година. Той е обвиняем затова, че на 31 октомври същата година, в родния си град изнасилил момиче, ненавършило 14 години.
Както пред първата, така и пред втората съдебна инстанция обвиняемият твърди, че в ареста се е влошило здравето му, а и болната му съпруга се нуждаела от постоянни грижи. Вече пети месец бил задържан, а разследващите не са вършили нови процесуално-следствени действия с него.
Въпреки посочените аргументи, съставът на Варненския апелативен съд днес потвърди основанията за постоянния арест на Юнуз и остави без уважение жалбата му. Събраните гласни свидетелства, веществени доказателства и наскоро изготвената ДНК експертиза по категоричен начин обосновават предположението, че той е извършител на престъплението.
Определението на съда не подлежи на обжалване.