Съиграч на Любо Пенев поема Марсилия

Временният треньор на "Велодром" Франк Паси е играл две години с Любо в Компостела

След осем унизителни месеца за Марсилия и нагнетено напрежение на "Велодром", ръководството реши да махне някогашния отличен футболист на Реал Мичел от поста старши треньор на единствения френски тим печелил КЕШ/Шампионска лига през 1993 година.


На пожар бе извикан роденият в Бержьорак и играл с Марсилия Франк Паси. Франк Паси е съиграч на Любо Пенев в Компостела през периода когато нашата деветка бе в този отбор за две години от 1996 до 1998 година. Помощник на Франк Паси, и по-скоро технически директор става Базил Боли. Човекът, който вкара единственият гол за победата на Марсилия на финала на Шампионската лига в Мюнхен срещу Милан в 42-ата минута за 1:0 на 26 май 1993 година.


Преди повикването на Франк Паси отново се спрягаше името на Марсело Биелса,който бе треньор на марсилци преди Мичел,но заради своенравния си характер си тръгна от Велодром. А бе любимец на разглезените от минали успехи фенове на френския гранд. Другият,който бе в списъка за нов треньор бе също така темпераментния Сампайоли.

В крайна сметка на пулта временно отново се завърна Франк Паси. Той е припознат от феновете като голям фен на Марсилия след като игра и за отбора в славната ера на президента Бернар Тапи.

Досега Франк има един кратък престой в Марсилия като треньор. Загуби като гост на Реймс с 0:3.

Сега, пред него се изпречва голямо предизвикателство. Освен да остави Марсилия в елита, той може буквално да спаси гранда като победи на полуфинал Сошо. И се изправи на 21 май на Стад дьо Франс срещу вероятния съперник ПСЖ,който може би няма да има проблеми с Лориен.

Ако Марсилия вземе  Купата на Франция насред Париж срещу омразния съперник ПСЖ със сигурност треньорската кариера на Франк Паси ще влезе в друга орбита...