Добрич чака Шампионска лига и зала

Финансиране, селекция и зала са основните проблеми пред клуба

Участието в Шампионска лига и нова зала са двете най-важни неща, които си пожела ръководството на Добруджа 07 за следващия сезон. Клубът вече има подкрепата на кмета Йордан Йорданов и общината като за финансирането на проекта остава положителен отговор да даде бизнесът в региона. По-основен е проблемът със залата, както и със селекцията.   

“Нямаме подходяща зала за Шампионска лига. Обръщам се към необходимите институции за построяването на спортна зала в града, която да е подходяща за новите условия и евентуално участие в Шампионска лига”, заяви президентът на Добруджа 07 Галин Господинов. “Вариант при евентуално участие в Европа е Дворецът на културата и спорта във Варна, но не за дълго време, тъй като местната общественост ще направи всичко възможно да задейства проект за изграждане на нова зала”, допълни още Господинов.

 Селекцията е третият проблем като треньорът Мирослав Живков е убеден, че отборът трябва да участва в Европа. “Пътят за Шампионска лига е правилен за мен. Мисля, че за развитието на тези играчи следващата крачка задължително трябва да бъде участие в европейски турнир. За да се запази тази положителна инерция, състезателите трябва да придобият опит и да се продължи с израстването”, заяви Живков.

bgvolleyball.com