Малко Търново ще развива хазартен туризъм

Туризъм

20-04-2016, 10:09

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Очакват бум туристите от Турция след падането на визите

Падането на визите за турците може да раздвижи сериозно икономиката на Община Малко Търново.
От няколко години работят в Малко Търново работят предимно малки казина, тип игрални зали. Те не са големи, но интересът към тях не стихва. Основните клиенти са турски граждани от Лозенград и Къркларели, където хазартът е забранен.
„В момента има още едно запитване за казино, което ще е малко по-голямо. Това е част от туризма, за чието развитие се работим. Явно предприемачите са изчислили, че с отпадането на визите за Турция интересът към този сектор в България ще се засили“,коментира пред Флагман кметът на Малко Търново Илиян Янчев.
Припомняме, че визите за турските граждани трябва да паднат до няколко месеца като част от споразумението с Европейската комисия за решаването на бежанската криза. До този момент процедурата за изваждане на виза бе тромава, струваше немалко пари и отказваше мнозина от желаещите да посетят България.
Доказателството, че Малко Търново има потенциал да развива хазартния туризъм, са процесите в друг граничен град - Свиленград, чиято цяла икономика и растеж в момента се крепи върху инвестициите в хазарта. До края на годината там ще отворят над 10 големи казина с цялата им инфраструктура – четири и пет звездни хотели и търговски центрове.