Подвижната класна стая се разгръща за Деня на Земята

Мисия Пловдив

21-04-2016, 12:40

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивското СОУ „Св. Патриарх Евтимий“ приема Подвижната класна стая на Фондация „ТАЙМ“ на 22 април 2016 г. от 10,00 часа. Посещението на Земното кълбо, което привлече около 390 ученици от страната към опазването на дъбовите гори в България, е посветено на Деня на Земята – 22 април.
Това е последното от общо шест гостувания на надуваемия глобус с убедителния диаметър 6, 5 м, организирани като част от проекта „Кампания за дъба – събиране на информация и повишаване на обществената осъзнатост по въпросите на дъбовите гори“. В срещите досега участваха младежи от Плевен, Враца, Хасково и София. Всички дни на срещите са посветени на
значими за природата и околната среда дати.
Проектът на фондация „ТАЙМ“ е финансиран по Програма BG03 Биологично разнообразие и екосистеми по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. чрез Програмен оператор: Министерството на околната среда и водите.
За първи път Денят на Земята се отбелязва официално на 22 април 1970 г. в САЩ и Канада. Милиони граждани на Северна Америка участват в демонстрация и настояват опазването на околната среда да стане приоритет на политици, държавници, бизнес среди. През 1990 г. празникът е обявен за международен. България се включва в отбелязването на Деня на Земята три години след това през 1993 г.