В „Източен“ със занимателни игри учат децата от ЦДГ „Ружа“ на безопасно движение

Мисия Пловдив

21-04-2016, 14:32

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Децата от ЦДГ „Ружа” сътвориха истински спектакъл по безопасно движение чрез танц, музика и демонстрации и показаха, че са много подготвени по темата. „Това са деца, за които майчиният език е различен от българския, в тяхната семейна среда рядко се говори на него и е доста трудно овладяването на езиковите норми. Затова ние избрахме тази занимателна форма, с която да покажем чрез техните артистични умения познанията им по безопасното поведение на пътя, което е много важно за всяко дете“, сподсели директорът Тодорка Бакърджиева.

Гост на мюзикъла беше кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков с целия си екип, както и представители на Отдел „Образование” към Община Пловдив и директори на детски градини.

„Това, което виждам тук, е много работа с децата, много детски усмивки и страхотни педагози, с които се гордея. Продължавайте смело напред, тук съм с огромна подкрепа и знаете, че винаги можете да разчитате на мен и екипа ми за всичко“, заяви районният кмет Николай Чунчуков и връчи на децата конструктори, с помощта на които да упражняват уменията си по безопасно движение.

Много аплодисменти получи пътният полицай за коректно отношение и помощ на пресичащите майки с колички, заради което кметът лично го поздрави. Сред гостите на спектакъла бяха и възрастни хора с увредено зрение, които са активни потребители от социалния проект „Независим живот- Райоин „Източен” заедно с техните социални и лични асистенти. „Това е част от социалното включване, което реализираме по проекта“, сподели ръководителят му – заместник-кметът Емил Начев.