Около 15 младежи пред съда за да бранят Перата

Животът

21-04-2016, 14:50

Снимка:

снимка, burgasnews

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Перата, който не е отричал, че е автор на клипа, е част от "Цивилни отряди за защита на жените и вярата"

Около 20 млади мъже са се събрали пред сградата на Бургаския окръжен съд в подкрепа на Петър Низамов - Перата. Някои от тях са с български знамена. Един носи плакат, на който пише: "Като не щеш мира, БХК, ще ядеш секира". Сред събралите се е и сестрата на Перата. 3 полицейски екипа охраняват привържениците на автора на клипа с "арестуваните" афганистанци. Полицаите стоят на около 20 метра, но и приятелите на арестанта не създават проблеми. 
Бургаският окръжен съд ще разгледа днес искането на прокуратурата за постоянния арест на Петър Низамов - Перата. Миналият петък Районният съд в Малко Търново пусна Петър Низамов под домашен арест, като прие, че той няма опасност да се укрие, но че може да извърши друго престъпление.
Разпространеният миналата седмица клип, на който се вижда как трима чужденци са накарани да легнат на земята, а ръцете им са вързани със свински опашки, предизвика силна обществена реакция. От една страна в защита на Перата се проведе протест от негови съмишленици в Бургас, а от друга властта в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Румяна Бъчварова се обявиха срещу гражданските арести.
Перата, който не е отричал, че е автор на клипа, е част от "Цивилни отряди за защита на жените и вярата". В страната и още две организации - Воински съюз и Отряд за закрила на българските граждани станаха известни с това, че провеждат "разходки" из българо-турската граница, с които искат да предотвратят навлизането на мигранти в страната.