Николина Ангелкова: Очакваме силен сезон с ръст на всички ключови пазари

Министърът връчи една от специалните награди на КРИБ на "Албена" АД - най-големия работодател в Добричка област

Очакваме много силен сезон с ръст на всички ключови пазари, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Добрич.

Министър Ангелкова участва в церемонията по връчване на наградите "Социално отговорен партньор на община", присъдени от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/.
За пазар Русия имаме индикация за 30 на сто ръст по информация от руските туроператори, за пазар Германия очакванията са за около 20 на сто повече летовници,ранните записвания от Полша са 40 на сто повече, заяви Ангелкова на срещата с предприемачите. По думите й с по 15 на сто повече туристи се очакват и от Унгария и Чехия,прогнозата за румънските летовници е за 5 на сто ръст.Увеличава се и туристопотокът от Франция, откъдето за първи път ще има чартърни полети за лятото.Ангелкова апелира за високо качество на туристическия продукт в предстоящия сезон, за да се осигури устойчивост в развитието на сектора.
Министърът на туризма връчи една от специалните награди на КРИБ на "Албена" АД - най-големия работодател в Добричка област, като посочи приноса на дружеството за развитието на туристическия отрасъл в страната.
На церемонията бяха връчени награди и на дружества в хранителновкусовата промишленост, строителството, земеделието, изграждането на ветроенергийни паркове и други, номинирани от общините в региона и от областната управа.