Почина поп-иконата Принс

Общество

21-04-2016, 20:39

Снимка:

en.wikipedia.org

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Една от най-големите звезди в края на 80-те и началото на 90-те години, е бил открит мъртъв в имението си в щата Минесота

Певецът Принс е мъртъв, съобщи АП. Преди това новината бе съобщена и от няколко сайта като "Госип" и "Билборд". Според изданията е получен сигнал за смъртен случай в звукозаписното студио на певеца Пейсли парк в имението му в Минесота около 9,45 ч местно време. Полицията е пристигнала и още разследва. Според "Госип" изчаквали близки да потвърдят, че това е тялото на певеца.

57-годишният Принс е роден като Принс Роджър Нелсън. Преди по-малко от седмица той влезе за кратко в болница. Частният му самолет направи извънредно кацане в Илинойс, след като се почувствал зле на път от Джорджия за Минесота. Според негов говорител Принс страдал от настинка, която го принудила да отмени концерти по-рано този месец.

Смъртта на Принс покоси близки, приятели и музикалната индустрия. Той беше един от най-големите музиканти и изпълнители на всички времена. Роден е в Минеаполис, започва кариерата си през 70-те години и става суперзвезда през следващото десетилетие.

Поп-иконата постига най-голяма популярност през 1980-те и началото на 1990-те. Неколкократно сменя творческия си псевдоним, а през периода 1993 – 2000 дори използва графичен символ вместо име.

През кариерата си Принс печели седем награди Грами, както и по един Златен глобус и Оскар. Включен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. Списанието Rolling Stone класира Принс на 28-мо място в списъка ма 100-те най-популярни артисти на всички времена.