Прокуратурата протестира леката мярка на убиеца Киро Принца

Крими

22-04-2016, 12:37

Снимка:

wikimapia.org

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Той гръмна свой приятел след пиянски запой

Напълно резонно Бургаската окръжна прокуратура в лицето на Румяна Славова протестира решението на съдия Петя Петрова да пусне под „домашен арест” убиеца Кирил Христов – Принца. 59-годишният столичанин беше освободен от ареста от бургаския магистрат, въпреки че е обвинен в умишлено причиняване на смърт на Никола Колев - престъпление по чл. 115 от НК. Вчера съдия Петрова обясни решението си с мотива, че Принца не е искал да застреля готвача си. 
Кървавият инцидент се разигра на 17 април около 22 часа в ресторант „Принц Кирил” в Стария Несебър, където след запой Принца гръмнал Колев. По информация на сйта Флагман.Бг това е станало в колата на бившия футболен бос Пламен Копчев. След това той преместил тялото на маса пред заведението, а на близките на готвача било съобщено, че е починал от инфаркт.
Още на първото заседание преди два дни прокурор Славова поиска най-тежката мярка за убиеца, а именно – „задържане под стража”. Тя обясни, че Принца е обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което може да получи от 10 до 20 години затвор. Държавният обвинител представи доказателства за чести воаяжи в чужбина на Христов, като подчерта, че той може да се укрие.  
Съдебното заседание по разглеждане на протеста на Окръжна прокуратура е насрочено за 26 април в Апелативен съд- Бургас.