Спря да работи скенерът в болницата в Добрич

Мисия Добрич

23-04-2016, 13:42

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Извозват пациенти до ДКЦ I в Добрич и болницата в Балчик

Скенерът на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич е спрял да работи на 20 април. За да бъдат обслужени пациентите лечебното заведение е сключило договор с ДКЦ I и болницата в Балчик и извозва пациентите си дотам, за да се направят нужните изследвания, съобщи за Topnovini.bg изпълнителният директор на МБАЛ-Добрич д-р Трифон Йорданов.

Веднага след възникването на проблема е извикана поддържащата фирма, която е посочила, че за ремонт на скенера, който е на 7 години, са нужни над 350 000 лева. Цената на нов е между 400 000 и 1 200 000 лева.

Във връзка с проблема д-р Йорданов е отпътувал за София, където е запознал здравния министър д-р Петър Москов и двамата му заместници. Получил е уверение, че министерството ще съдейства за закупуването на нов скенер за болницата в Добрич, като здравното заведение също ще участва със средства. Очаква се следващата седмица да има яснота какъв ще е размерът на държавната подкрепа и каква ще е стойността на новия скенер за болницата в Добрич.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен