Пеле:Бях пред трансфер в Наполи

Можех да отида в Манчестър Юнайтед, Ювентус или Реал

Легендарният Пеле призна, че е бил съвсем близо до трансфер в Европа през 60-те години на ХХ век. Краля на футбола направи разкритието при представянето на специален филм за живота му.

„В един момент бях близо до трансфер в Европа. Можех да избирам между Реал (Мадрид) и Наполи. Интерес имаше още от Манчестър Юнайтед и Ювентус, но аз предпочетох да остана в Бразилия. Не съжалявам за решението си, тъй като по това време Сантос беше сред най-добрите отбори в света“, заяви Пеле.

Офертата на Наполи към Пеле е направена от тогавашния президент на италианския клуб Роберто Фиоре, който заема поста между 1964 и 1967 г.

„Истина е! Направих оферта на Сантос. Винаги съм твърдял, че през ХХ век имаше трима велики футболисти: Пеле, Омар Сивори и Марадона. Ако бях успял с Пеле, и тримата велики щяха да са играли за Наполи“, заяви 92-годишният Фиоре пред радио „Кис Кис Наполи“.

„Ако бях привлякъл Пеле в Наполи, щеше да имам голям проблем. Вече бях продал сезонните билети за целия стадион, а с неговото привличане трябваше да търсим по-голям стадион, който да събере всички фенове“, допълни бившият президент на неаполитанците.