Маргарита Попова обмисля да се кандидатира за президент

Политика

24-04-2016, 09:45

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На няколко пъти тя публично се разграничи от позициите на президента

За първи път вицепрезидентът Маргарита Попова даде знак, че обмисля кандидатура за президент. Пред кореспондента на Нова в САЩ Ясен Дараков тя коментира, че още не е готова с решение по темата. Но от думите й ясно пролича, че това е решение, което й предстои и нещо, за което мисли.
„Явно очаквате интересни профили в кандидат-президентската кампания тази година. Може би по-образовани, по-емоционални, по-автентичи хора ще се явят тази година. Аз профилът го имам. Въпросът е дали искам да си го употребя точно в такава кампания”, коментира Попова.
На въпрос „Кога ще вземете това решение?”, вицепрезиднът отговори: „Още не съм го взела”, с което даде ясен знак, че мисли за евентуалната си кандидатура.
Отношенията между Попова и президента Росен Плевнелиев от известно време са вледенени. Тя на няколко пъти публично се разгриничи от негови позиции и обяви, че вицепрезидентът е “самостоятелна единица”. По жълтите павета отдавна вървят слухове, че Попова готви своя кандидатура за “Дондуков” 2 след края на този й мандат като вице на Плевнелиев.
Маргарита Попова е в Съединените щати на втория форум на българските училища зад граница. Нещо, което дипломати коментират като “нечуван гаф” – по едно и също време президентът и вицепрезидента да са извън страната и то на посещение в една и съща държава – САЩ. Плевнелиев е в Ню Йорк за климатичната среща на върха в ООН. “Няма гаф”, смята Попова.
Според нея това разминаваме между двамата се случва за първи път заради съвпадението на датите на двете събития.
“Да се приберем живи и здрави и да си продължим работата в инстутицията”, пожела си Попова. Едната причина президент и вицепрезидент никога да не са извън България по едно и също време, са мерките за сигурност.
Попова коментира и напрежението, което изглежда има между нея и Плевнелиев.
„Нищо, че изглежда. Хора, които работят, които мислят и са интелигентни, не могат да пеят в един и същи тон и да четат от едни и същи листчета”, добави тя.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"