Работодател остави млада майка от Добрич без работа

Мисия Добрич

25-04-2016, 10:13

Снимка:

Кадър Нова ТВ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Заради болничен

Млада майка от Добрич остана без работа заради болничен. Работодателят я принудил да подпише молба за напускане по взаимно съгласие.

За неволите си Мария Маринова разказа в „Нова телевизия”. Преди няколко месеца майката на 4-годишно момиче започва работа в магазин за детски играчки. Уговорката била в рамките на 15-20 дни да подпише договор от Бюрото по труда по Програмата „Младежка заетост”. Тя и колегите й обаче останали сивия сектор в продължение на шест месеца.

През това време работили под чужди имена и със страх да не бъде разкрито нарушението. След половин година в несигурност Мария все пак подписва договор, който действа в продължение на 8-9 месеца.

През декември обаче се разболява. В началото ходи болна на работа, но тъй като състоянието й се влошава, по съвет на личния лекар си взима болничен. След изтичането му се връща на работа, но е принудена от собственика на магазина да си пусне молба за напускане.

Вече месеци наред Маринова се опитва да защити правата си, като е потърсила помощ от КНСБ в града. Според работодателя обаче всичко е наред, тъй като раздялата е по взаимно съгласие.

От КНСБ са категорични, че подобни сигнали зачестяват.