9-та шампионска титла на Тихомир Михайлов

С коктейл „Ръсти”

За девети пореден път добричлията Тихомир Михайлов спечели първо място на националното състезание за бармани в категория флеър. Надпреварата се организира от Българската асоциация на барманите и се проведе в столицата в края на миналата седмица, съобщи ИА Добруджа.
Ром, сироп от естрагон, ликьор ванилия, зелен чай и битер от ревен са съставките, включени в коктейла на Тихомир, наречен от него „Ръсти”, който му носи победата.
Не е имало много участници, признава най-добрият флеър-барман на България, което не е било много радостно, защото се изисква много сръчност и майсторство и за да може човек да се справи  са нужни  много постоянство и тренировки. Тишо силно се надява да успее да стигне десет титли, а сега започва усърдната тренировка световното първенство в Япония. Много откачени неща се правят напоследък в този стил и това измества малко флеъра от барманството, казва той и допълва, че сега се гледа на оригиналността и вкусовите качества на коктейлите. Световното в Япония е в края на октомври, а Тихомир, който от няколко години работи като барман в Малта, много иска да подобри постижението си от трето място в света.
Би подготвил друг добричлия, който да го замести в този стил, но няма наблюдения над добричките бармани, но би се радвал, ако успее да предаде уменията си на някой, който достойно да го замести.