Разтърсващо електронно парти и светлинно арт шоу в Пловдив

Мисия Пловдив

26-04-2016, 10:08

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

LUMMIX е първият по рода си фестивал в България и Югоизточна Европа, посветен на изкуството, създадено от светлина. По време на фестивала жителите и посетителите на град Пловдив ще имат възможността да участват в неповторим спектакъл на светлината.

Същевременно фестивалът предоставя и платформа за изява на талантливи младежи от квартал Столипиново, където да представят своите артиситчни умения.

Програмата на международния LUMMIX фестивал ще представи световноизвестни артсити от областта на светлинното изкуство като например- Antonin Fourneau’s creation Art2M с продукцията им Water light graffiti, Daniel Iregui & Iregular Studio Montreal   с работата им CONTROL NO CONTROL, Cristina Moreno (aka Kalma) с творбата й Blow my mind и много други.

 Фестивалът на светлината LUMMIX ще се случи в две вечери. Първата, наречена „Под светлините на прожектора“ ще се проведе на 28.04, от 21:00, в квартал Столипиново и ще събере заедно съвременното изкуство на светлината с музика и танци, представени от талантливи ромски артисти. Ще бъде открита инсталацията “Светове“, реализирана от ромските участници в работилницата.

През втората вечер 30.04, от 19:00 ч., ще бъдe откритa изложба в Център за съвременно изкуство – Пловдив, „Баня Старинна“. От 20.30 часа от „Баня Старинна“ ще се тръгне по главната улица, където зрителите ще имат уникалната възможност да присъстват на невероятен спектакъл от поредица събития в публичното пространство (светлинни инсталации, видео арт и перформънс), представящи разнообразни форми на съвременно изкуство, базирано на светлина и включващо публиката като участник. Фестивалът ще завърши с разтърсващо електронно парти и светлинно арт шоу, на Площад Ценрален, от 21:00 до 23:00, на 30.04.