Кой и защо запали заведение в село Сухаче?

Камера заснела лицето на пиромана, драснал клечката

Заведение в село край Червен бряг бе запалено на Цветница. Пламен Цеков, собственик на запаленото заведение, разказа в ефира на Нова телевизия какво се е случило.

"На 23 срещу 24 април дойде племеникът на кмета на село Сухаче в моята дискотека, която се стопанисва от сестра ми. Той беше видимо пиян. Ние водиме дела помежду ни, защото имахме големи разправии, биха ни децата. Поръча си пиене и каза, "че ще се плаща някъде през годините"”, разказа за "Здравей, България" Пламен Цеков. Момчето заплашило семейството му.

В 3 без 20 кметът на Сухаче звънял на майката на Цеков и я заплашил, че ще затвори дискотеката. В 5 часа заведението вече горяло.

Пламен показва кадри, на които се вижда как някой обикаля около обекта малко преди пожара и изсипва запалима течност по масите. Оценява щетите на близо 50 000 лева. По думите му извършителят е поръчан и не е от селото.

Какво е провокирало палежа? По думите на Пламен цеков всичко е свързано с факта, че той и съпругата му били кандидати за кметския стол в селото.