Търсят строители за Израел

Животът

26-04-2016, 12:33

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Агенцията по заетостта подновява набирането на професионални строителни работници за временна заетост

Търсят се професионални строителни работници по условията на подписаната Спогодба между Правителството на Република България и правителството на Държавата Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни, съобщават от Бюрото по труда в Добрич.

Документи на кандидати се набират постоянно в дирекции „Бюро по труда” в цялата страна. Израел търси наши работници за кофражисти, арматуристи,  работници по полагане на керамични облицовки по подове и стени и мазачи.

Израелската страна е посочила, че кофражисти и арматуристи ще бъдат търсени и наемани с приоритет.

Избраните български работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен  до максималния срок от 3.5 години, считано от датата на първото им влизане в Израел. В договора ще бъдат отразени всички трудови условия. Кандидатите трябва да са български граждани, да са на възраст между 25 и 50 години,  да не са работили в Израел, да нямат родители или деца, които да работят в Израел, да не са осъждани, да са медицински и физически подходящи за усилена работа в строителния сектор, при израелските климатични условия, включително и за работа на височини.

Кандидатите преминават практически изпит за професионални умения по една от посочените  специалности и само тези, които положат успешно изпита, продължават да участват в подбора. Компютърна програма за подбор на случаен принцип ще избере 75% от подалите документи. Този избор се извършва в Израел от Службата за населението и имиграцията към Министерството на вътрешните работи в Държавата Израел.

Процесът на подбор е безплатен и желаещите не дължат никакви такси на никакъв етап от кандидатстването.

Българските работници трябва да покрият разходите си за полетите до и от Израел. Те трябва да имат предвид също и разходите за медицинско свидетелство, свидетелство за съдимост, транспорт в България при оформяне на документите и превода, нотариалната заверка и легализацията на изискуемите документи.

В случай на оплаквания и въпроси, включително оплаквания относно незаконно събиране на такси, сигнализирайте в Агенцията по заетостта на е-мейл: az@az.government.bg или на тел. 0893404040.