Отбелязаха Световния ден за безопасност и здраве при работа в "Северен"

Новините

26-04-2016, 16:58

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Официално отбелязване на 28 април - Световен ден за безопасност и здраве при работа, се извърши днес в район "Северен" пред паметника на загиналите при трудови злополуки.

Организатори на събитието са фондация "Център за безопасност и здраве при работа" и Клуб на специалиста по безопасност и здраве при работа - град Пловдив.
Да изразят почитта си към паметта на починалите, в резултат на трудови злополуки или от професионални заболявания, на възпоменанието пред паметника на ул. Васил Левски, пред Спортна зала "Строител", присъстваха кметът на район "Северен" Ральо Ралев, заместник-кметът Калоян Георгиев, Владимир Глухов - председател на управителния съвет на фондация "Център за безопасност и здраве при работа", Атанас Чернаев - директор ОД "Инспекция по труда", служители на районната администрация, граждани.
Венци и цветя поднесоха организаторите, синдикални организации и всички присъстващи. Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания. 
Това е кампания за повишаване на осведомеността, както и за фокусиране вниманието на международната общност върху възникващите тенденции в областта на безопасните и здравословни условия на труд и върху степента на трудовите травми, заболявания и смъртни случаи в световен мащаб.