Алекс не успя да победи левкемията

Животът

27-04-2016, 00:23

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Поклон!

12-годишният Александър Гешев от Добрич не успя да се пребори с левкемията.

"Светлината в нашия живот ни напусна. След дълга и неравностойна борба с болестта,  на 26 априлс си отиде от този свят Сашенцето ни. Почивай в мир, скъпо дете", написа в профила си във фейсбук във вторник баща му Галин Гешев.

Александър Гешев учеше в ОУ "Христо Ботев". На 15 септември м. г. обаче той не влезе в класната стая със своите съученици от 5 клас, защото вече му е поставена страшната диагноза - остра миелоидна левкемия, написа topnovini.bg.

Следва химиотерапия у нас, но към края на терапията се установява, че отново има рецидив, че заболяването се възобновява. Лекарите обясняват на близките, че в България не могат да се справят, че заболяването му налага лечение в чужбина, където се прилагат методики, различни от общоприетия у нас курс на лечение. Фондът за лечение на деца осигурява необходимите средства и Алекс бе приет в клиника във Фрайбург, Германия.

В подкрепа на лечението му фондация "Малки ангели" в Добрич организира през март благотворителен концерт, на който бяха набрани над 5 300 лева. Бяха организирани и други инициативи в помощ на семейството.

Dobrich.utre.bg поднася искрените си съболезнования на близките на Алекс.