Александър Томов остава с пръст в уста

Прощава се с надеждите да получи над 5 милиона лева

Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов се прости с надеждите си да получи над 5 милиона лева, за които твърдеше, че клубът дължи на негови фирми. Първо синдик Дора Милева отхвърли претенциите на „Лира Инвестмънт“ като неоснователни. Вчера решението й беше уважено от съдия Мария Райкинска, която прие довода, че искът за огромната сума е възможно вредителство към клуба.

Съдия Райкинска изслуша над 10 кредитори с отхвърлени искове към „червените“, след като Милева отряза претенции за вземания на обща стойност от 27 милиона лева. Според окончателния доклад на синдика задълженията на ЦСКА са в размер на 19 милиона лева.

До края на месеца трябва да минат изслушванията на всички кредитори, пише "7 дни спорт". Едва след това съдия Мария Райкинска трябва да се произнесе за истинската сума на дълговете. Очакванията са задълженията да паднат до 15-16 милиона лева.

„Не съм изненадана от голямата бройка кредитори, които имат възражения. Оттук насетне само съдията ще реши какви са задълженията на ЦСКА. Не искам да коментирам защо имаше проблеми с цената на билетите за мача за купата на България срещу Берое. Ремонтът на стадиона и на базата в Панчарево е одобрен от Министерството на спорта, така че всичко е наред“, коментира Милева.

Ю