Променят се условията за стажуване по проект „Шанс за работа“ 2016

Общество

27-04-2016, 13:31

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

С изменение в Националния план за действие по заетостта през настоящата година се променят условията за стажуване по проект „Шанс за работа 2016“.

По проекта е предвидено стажуване на 740 безработни лица като по регламента досега половината от тях трябва да бъдат включени в частично субсидирана заетост, а другата половина – в несубсидирана заетост. С промените се предвижда 185 лица да бъдат включени в пълна субсидирана заетост, а останалите да бъдат несубсидирани. По този начин ще се преодолеят затрудненията на някои от работодателите-партньори по проекта да съфинансират разходите за стажуване поради това, че са медицински и социални заведения на държавна или общинска издръжка и имат ограничени финансови възможности.

Другите параметри на проекта не се променят. Броят на безработните лица, включени в обучение, е 1850, като се осигурява стажуване на 40% от успешно преминалите обучение по професионална квалификация. Размерът на средствата от държавния бюджет за финансиране на проекта възлизат на 2 384 650 лв.