Плажният волейбол има голямо бъдеще в България

Това е летен спорт номер едно в света

„Плажният волейбол има много голямо бъдеще в България и такива инициативи са нещо много важно. Затова и Българска федерация волейбол стои изцяло зад тази идея“, заяви Милко Багдасаров – председател на комисия Плажен волейбол към БФВ, визирайки представения уникален български проект за Национална отборна лига.

„Първо искам да благодаря и на Николай Марков, и на ръководството на волейболен клуб „Марица“-Пловдив, за цялата идея, която вече е разработена, и за помощта, която през годините оказват на плажния волейбол. Миналата година бяхме домакини на Балканско първенство за мъже и за жени, което беше финансирано на 100% от ВК „Марица“. Знаете, че след приключването на проекта „Mtel Beach Masters“ преди години се отвори една сериозна ниша. Ние създадохме една Национална верига от турнири.  Те обаче в много голяма степен са зависими от конюнктурата в самите общини, които в определени моменти са стояли зад плажния волейбол“, каза още Багдасаров, който е и член на Управителния съвет на БФВ, както и президент на ВК „Арда“-Кърджали.

„Плажният волейбол е летен спорт №1 в света. Аз мисля, че той има много голямо бъдеще в България“, коментира още той.  „Затова и Българска федерация волейбол стои изцяло зад тази идея. Вярвам, че този формат ще даде началото на нещо по-голямо, което даже Николай в момента не си го представя.  Тази година ще започнем с четири отбора за жени.  Дай боже догодина да ги увеличим, да направим лига и за мъже и да напълним сезона в България с красивата гледка, наречена плажен волейбол. Ръководителите на клубове, с които съм говорил, като разбраха, че ще има такава лига, веднага пожелаха да се включат в конкуренцията. Пожелавам на момичетата, които ще играят в тази лига, успех“, допълни Багдасаров.