Дисни обяви датите на предстоящите премиери до 2019

През това лято студиото пуска четири филма

Кино студиото Дисни пусна график с премиерите на новите си филми до 2019 г. Според The Daily Mail, най-скорошната премиера е на 6 май когато по екраните ще тръгне "Капитан Америка: Гражданската война", с участието на Робърт Дауни Джуниър като Тони Старк.

От 27 май, зрителите ще видят новия "Алиса в страната на чудесата". Филмът е продължение на лентата на Тим Бъртън, заснет през 2010 година. В новата кинотворба Алиса (Миа Вашиковска) се връща в Страната на чудесата за да спаси Лудия Шапкар ( Джони Деп ).

На 17 юни по кината ще излезе анимираният "Търсенето на Дори". Това ще бъде продължение на популярната история, озаглавена "Търсенето на Немо". Като, както в предишния филм, главна героиня ще бъде малка рибка.

1 юли е денят за премиера на филма "Добрият Великан" заснета в анимационен формат версия на класическия детски роман на писателя Роалд Дал, адаптиран от известния режисьор Стивън Спилбърг.

Летните премиери на Дисни завършват на 12 август с римейк на приключенския филм от 1977 г. "Драконът на Пит" - историята на едно малко момче и неговия необикновен най-добър приятел.

От 26 октомври по екраните излиза друг филм за супергерой "Doctor Strange" с Бенедикт Къмбърбач в главната роля.

През 2017 г., са планирани премиерите на филмовата версия на анимационния филм "Красавицата и звяра" (17 март), петата част от най-известния франчайз "Карибски пирати: Мъртвите не разказват приказки" (26 май) и "Коли 3" (16 юни).

Четвъртата част на "Играта на играчките" ще излезе през 2018. През 2019 г. идва новата (девета) част на "Междузвездни войни". Очаква се, че ще можем да го гледаме от 24 Май, 2019.