В "Албена" очакват ръст на туристите

За Великденските празници в курорта се очакват около 4000 румънци

В курортния комплекс "Албена" през новия туристически сезон се очаква ръст от около 20 на сто на летовниците спрямо миналата година, съобщи изпълнителният директор  Красимир Станев пред журналисти. През това лято повече ще са почиващите от Западна и Централна Европа, от Скандинавските страни.

За Великденските празници в курорта се очакват около 4000 туристи, сред които най-много са румънците.
Обнадеждени сме за много добър сезон като целта е да осигурим високо качество на обслужването, така че доволните туристи да изберат българското Черноморие и догодина, каза изпълнителният директор на "Албена" АД. Станев коментира, че "козът" на туристическия бранш е сигурността и спокойствието във ваканционните селища. По думите му в "Албена" 100 видеокамери ще работят денонощно като в центъра за видеонаблюдение направените записи ще се съхраняват седем дни. Усилва се ведомствената охрана в комплекса, за сезона ще пристигнат и румънски полицаи.
През лятото в курорта ще бъдат привлечени 200 студенти стажанти от учебни заведения в Германия и Полша,за смекчаването на кадровия дефицит се търсят специалисти и от Молдова, Украйна и Македония.