Хорът на учителките на половин век

Добрич Лайф

28-04-2016, 15:12

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Снощи отбелязаха юбилея с концерт

Хорът на учителките в Добрич отбеляза снощи в препълнената зала на ОМЦ  50-годишен юбилей.  В програмата  прозвучаха  14 изпълнения, сред които „Есенна песен" от Менделсон, „La carita" от Росини със солист Анжела Тошева,  Коимбра - Фадо със съпровод от Георги Илиев и Атанас Капитанов,  „Атина" от М.Хаджидакис със солисти Мадлена Щерева и Веселина Даскалова.

Главният художествен ръководител на хора Райко Тонев е носител два пъти на орден „Кирил и Методий" II степен, на отличия Сребърна и Златна лира, вписан е в Почетната книга на Добрич. Диригент на хора е Маргарита Русева-Ганева, съпровод - Детелина Василева-Димитрова.

Съставът е създаден на 12 март 1966 г. Репертоарът му включва повече от 250 произведения от различни стилове и епохи - от църковна до съвременна музика. През своята 50-годишна история хорът е изнесъл над 300 концерта в Добрич, страната и чужбина. Носител е на първа награда от конкурс във Фивицано, Италия, 2000 г.; втора награда на Международния конкурс във Варна, 1985 г. Участвал е в престижни форуми в Словакия, Турция, Македония, Гърция; има турнета в цяла Европа.