Вечер за изкуство организират в Бялата къща

Мисия Пловдив

29-04-2016, 10:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Културен център "Бялата къща" стартира нова инициатива "Вечер за изкуство в "Бялата къща". Идеята е да се предизивикат пловдивчани да изпълнят дните си с изкуство и то да стане естествена част от техния живот, разказва Десислава Самуилова от Центъра.

По думите й, срещата с творците на Пловдив, в непосредствен разговор с публиката,  ще даде възможност за съпричастност и удоволствие  от изкуството.

Гости във вечерта на 4 май 2016 г. ще бъдат мъжете на фамилия Краевски – художникът Иван и двамата му синове - поетът  Петър и реставраторът - иконописец  Николай. 

Картините  и фреските  омагьосват,  а  стиховете вдъхват надежди и очаквания. В произведенията на талантливите творци  се долавят  моменти на лирични и сатирични настроения, както със замаха на четката, така и с нежността и остротата на словото .

С очакване за нови изненади, с вълнение и уважение от срещата  с творците,   отваряме врати за нашите гости на 4 май от 18:00 часа в културен център „Бялата къща”, ул.”Пълдин” 12, Старинен Пловдив, кани гостите си Самуилова.