Трима души загиват във Великобритания на работното си място седмично

Свят

29-04-2016, 10:01

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Профсъюзите осъдиха орязването на здравния бюджет и на този за безопасността на работното място

Британските профсъюзи предупредиха, че почти трима души загиват на работното си място в страната. 142 работници са загинали в периода 2014-2015 г., пише The Morning Star, цитиран от "Фокус". 

Работници ще се съберат да поставят венец на статуята на незнайния строителен работник в Централен Лондон. Профсъюзите осъдиха орязването на здравния бюджет и на този за безопасността на работното място от консервативното правителство на Великобритания, както и новия закон за профсъюзите.

„Министрите от Консервативната партия, подтиквани от идеологията си, в съюз с безскрупулните босове се опитват да заобиколят регулациите и излагат живота на работниците на опасност“, заяви лидерът на профсъюза „Обединени“ Лен МакЛъски. „Не може през 2016 г. трима души седмично да загиват на работното си място по цяла Великобритания“, добави той. „Работните места с профсъюзи са по-безопасни, но правителството се опитва да блокира профсъюзите от защитата на безопасността на членовете си“, добави той. Той добави, че ще има още много фатални работни инциденти“, ако правителството налага ограничения върху правото на стачка.

„1 май-международният ден на труда е посветен и на загубите на тези, които не могат да стигнат до дома си в края на работния ден. Трудно приемливо е, че повече хора умират на работа отколкото по време на война“, заяви МакЛъски.